Welkom op de site van Stichting Ontmoeting Nistelrode - Malra.  Malra is een afkorting voor Maluku Tenggara en is de oude benoeming voor de eilandengroepen Kai en Tanimbar. Tegenwoordig worden deze eilanden ingedeeld in de regio's: MALUKU TENGGARA voor de Kai-eilanden en MALUKU TENGGARA BARAT voor de Tanimbar-eilanden.

Stichting Ontmoeting Nistelrode - Malra heeft een aantal zaken in haar werkpakket opgenomen, waarbij de interaktie wordt bevorderd tussen de lokale bevolking op de vernoemde Molukse eilanden en die van de gemeente Bernheze. Door goede info-verstrekking en bewustmaking van beide bevolkingsgroepen wat betreft de heersende lokale situatie zou dan begrip kunnen worden gekweekt om gezamenlijk te werken aan het verbeteren van een hulpbehoevende situatie op de Kai- en Tanimbareilanden. Kernzaken zijn o.a. gezondheidszorg, onderwijs, schoon drinkwater en de positie van vrouwen.